HEPATOFIT FORTE

Scris de: All For Nature Vizualizari: 4
HEPATOFIT FORTE
15 May
0

Hepatofit Forte se adresează persoanelor care au un nivel crescut al transaminazelor.

Se recomandă în următoarele afecțiuni: steatoză hepatică, hepatită acută și cronică de diferite etiologii, consum cronic de alcool, consum cronic de medicamente și expunerea la compuși toxici

După 3 luni de administrare (2 capsule x 3/zi) se obține scăderea transaminazelor cu minim 50% din depășirea valorilor normale

Are un puternic efect hepatoprotector și hepatoregenerator, datorită complexului de plante din compoziție

Hepatofit Forte conține doar extracte de plante pentru un efect intens și o absorbție rapidă

Ingredientele din compoziția capsulelor Hepatofit Forte au fost atent studiate și dozate pentru a obține un efect de potentare reciprocă

Principiile active din extractele naturale utilizate in compoziția capsulelor Hepatofit Forte asigură eficiența și calitatea acestuia

Evaluarea eficienței produsului s-a făcut în colaborare cu medici specialiști gastroenterologi în cadrul unor clinici universitare

Acțiunea și efectele produsului corespund cerințelor comunicate echipei Fares de către specialiști reputați din domeniul medical (gastroenterologi)

Administrarea pe termen lung nu generează efecte adverse

 INGREDIENTE:

-extract uscat de fructe de armurariu (Silybi mariani fructus) standardizat în min. 85% silimarină 150 mg

-extract uscat de Schisandra chinensis standardizat în min. 1% schisandrină 144 mg

-extract uscat de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat în min. 2,5% cinarină

72 mg

-extract uscat de rostopască (Chelidonii herba) standardizat în min. 2% chelidonină 66 mg

-extract uscat de rădăcină de păpădie (Taraxaci radix) standardizat în min. 5% polifenoli 24 mg

-extract uscat de sulfină (Meliloti herba) standardizat în min. 5% polifenoli 24 mg.

 

Armurariul, poate cea mai utilizată plantă astăzi pentru sănătatea ficatului, a fost cunoscut încă din Antichitate, menţionat fiind de Theophrastus şi Dioscorides. În 1755 medicul elveţian von Haller lăuda deja beneficiile complete ale plantei asupra ficatului. Armurariul este hepatoprotector şi hepatoregenerator, contribuie la capacitatea detoxifiantă a ficatului, ajută la menţinerea funcţiilor hepatice şi în plus susţine digestia şi detoxifierea organismului, susţine protecţia şi regenerarea în cazul consumului de substanţe cu potenţial oxidant la nivel hepatic.

Schisandra denumită şi „magnolie chinezească” este o plantă bine cunoscută în medicina tradiţională chineză şi, de asemenea, în medicina modernă chineză. Prima descriere a Schisandrei poate fi găsită într-o lucrare veche de medicină chineză scrisă în 1596. Schisandra este hepatoprotectoare, utilă pentru menţinerea funcţiilor fiziologice de purificare.

Anghinarea, plantă compozită indigenă în zona mediteraneană, a fost cultivată din vremuri străvechi în scopuri culinare. A devenit mai importantă ca plantă medicinală în perioada recentă, ca urmare a descoperirii cinarinei. Acest compus amar este prezent în frunzele plantei şi, pe lângă alţi compuşi,  conferă anghinarei proprietăţi de menţinere a sănătăţii ficatului, de susţinere a fluxului sucurilor digestive, a confortului intestinal, a detoxifierii.

Rostopasca a fost apreciată ca plantă medicinală încă din perioada Antichităţii, când Dioscorides folosea sucul său amestecat cu miere. În Evul Mediu, ea era deja foarte bine cunoscută, fiind foarte des menţionată în vechiul glosar german. Metodele folosirii plantei în acea perioadă au fost cele moştenite de la Pliniu şi Dioscorides. Cunoaştem şi astăzi faptul că rostopasca contribuie la sănătatea ficatului, ajută la menţinerea funcţionării normale a ficatului, susţine digestia şi purificarea organismului.

Păpădia contribuie la funcţionarea normală a ficatului şi stimulează digestia. Planta apare pomenită ca plantă medicinală printre medicii arabi ai Evului Mediu (Avicenna, sec. XI) şi în cărţile medicinale europene clasice din această perioadă (Vollmer sec XIII, Johann von Cube 1488 etc.). Madaus, în 1938, subliniază efectele benefice asupra ficatului.

Sulfina a fost menţionată de Theophrastus şi Hippocrate, care îi lăuda puterile vindecătoare. Dioscorides şi Pliniu o numeau agent balsamic şi o foloseau în probleme de stomac şi ficat, utilizări care s-au perpetuat şi în Evul Mediu. Sulfina este tradiţional folosită pentru a facilita digestia, contribuind la confortul digestiv.

Câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, înainte de masă. Dacă este nevoie de un efect mai puternic, se pot utiliza până la 6 capsule pe zi, la recomandarea specialistului.

Durata curei: 3 luni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.

ATENŢIONĂRI:

Nu se recomandă în obstrucţii ale căilor biliare, copiilor sub 6 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

SARCINĂ ŞI ALĂPTARE:

Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul acestuia.

EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI:

Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

ASOCIERI RECOMANDATE:

Pentru protecţie hepatică produsul se poate asocia cu Hepatofit Esențial (Rumex carbo)-D90, ceai Hepatocol-D43/D44 sau ceai Protector hepatic-D151.

SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ:

Evitaţi alimentele cu conservanţi, coloranţi, îndulcitorii artificiali (zaharina, ciclamatul, acesulfamul). Nu consumaţi prăjeli, afumături, alimente vechi sau conservate, carne grasă, mezeluri, măruntaie, peşte gras, icre, untură de orice tip, brânzeturi fermentate sau grase, produse zaharoase (prăjituri, produse de patiserie, ciocolată, îngheţată), zahăr alb, condimente iuţi, sosuri picante, unele legume (castraveţi, gulii), murături, unele oleaginoase (alune, migdale, nuci, unt de arahide).

Evitaţi abuzul de medicamente, consumul de alcool, cafea, sucuri carbogazoase artificiale, alimentaţia în exces.

Consumaţi alimente care au efect detoxifiant asupra ficatului şi sunt bogate în antioxidanţi: cereale integrale, mămăligă, griş, fructe, legume, uleiuri vegetale presate la rece, miere de albine, magiun, anghinare, pătrunjel, mărar, leuştean, dafin, cimbru, chimen, ţelină, ceaiuri din plante medicinale cu acţiune hepatoprotectoare (ceai Hepatocol). În cantităţi mai reduse puteţi consuma lactate slabe, 1-2 ouă pe săptămână (fierte), peşte, carne slabă. Este bine să aveţi mai multe mese (5-6) pe zi, reduse cantitativ, iar alimentele să fie mestecate îndelungat.

Comentarii
Scrie parerea
All For Nature © 2019 - Toate drepturile sunt rezervate | ANPC