Laptele de aur

Scris de: All For Nature Vizualizari: 55
Laptele de aur
10 Jun
0

Despre turmeric se scriu multe. La o simplă căutare pe Google te ia ameţeala că nu ştii ce să citeşti mai întâi şi apoi apare inevitabil întrebarea dacă tot ce se scrie acolo e adevărat sau nu. Cum e şi firesc, ne lăsăm mai uşor convinşi de beneficiile oricărei plante de ceai care creşte pe dealurile patriei, decât de ierburi şi prafuri venite de aiurea şi care nu aparţin culturii noastre.

Cu siguranţă tot ce se scrie despre turmeric e bine documentat de secole pe alte meleaguri şi e adevărat, pentru că prea multe, prea variate şi prea unanim de acord sunt sursele de informare. Eu una iau de bun ce am citit şi merg pe încredere. Dar ca să fiu sinceră, nu neapărat speranţa unor minuni pentru sănătatea familiei mele mă face să îl folosesc. Pur şi simplu îmi place turmericul. Îmi place aroma lui subtilă, aproape imperceptibilă, dar totuşi foarte prezentă în orice preparat l-aş adăuga.

Ingrediente

  • 250 ml de lapte
  • 1 linguriţă de turmeric
  • 1/2 linguriţă de ulei/unt de cocos
  • 1 vârf de cuţit de piper negru proaspăt măcinat
  • 1 linguriţă de miere sau alt îndulcitor natural
  • opţional - scorţişoară nucşoară, anason, cardamom, ghimbir, vanilie, cuişoare, etc.

Mod de preparare

  • Încălziţi laptele într-un ibric.
  • Adăugaţi pudra de turmeric şi uleiul/untul de cocos (dacă e solid se va topi imediat).
  • Turnaţi laptele auriu în cană, adăugaţi piper negru proaspăt măcinat şi miere sau alt îndulcitor natural după gust.
  • Opţional puteţi adăuga alte condimente aromate care vă plac: pudră de vanilie, scorţişoară, anason, etc.
Comentarii
Scrie parerea
All For Nature © 2019 - Toate drepturile sunt rezervate | ANPC